Webadvies op maat voor elke KMO 

Advies: Gebruik https

Vroeger was http de standaard. Via internet zoekt je browser het IP-adres van de URL en de browser connecteert met de juiste webpagina. Hackers kunnen zonder extra beveiliging paswoorden of kredietkaartinformatie verzamelen.

De 's' in https staat voor secure en zorgt ervoor dat het protocol de data encrypteert. Dit is in feite een versleutelde verbinding tussen webserver en browser. Door het beveiligingscertificaat kom je op de juiste website en heb je niet te maken met een phishingwebsite. Op https websites kan je jouw informatie in vertrouwen delen om bijvoorbeeld een online aankoop te doen. Het https-systeem is niet waterdicht en cybercriminelen kunnen de certificering omleiden. Maar in 99% van de gevallen mag je ervan uitgaan dat het een betrouwbare website is. Een goede raad, als je twijfelt, laat zeker jouw persoonlijke gegevens niet achter en klik weg.

De consequenties voor de ranking in Google en SEO zijn ook heel belangrijk. Google gaat de onveilige http-websites niet meer indexeren zodat deze plaatsen verliezen ten opzichte van websites die wel gebruik maken van https. 

Andere tips om beter te scoren in Google?